Kampinfo

Er is een reden om met je hoofd in de wolken te lopen, de Spaanse zon wuift ons toe! Ons langverwachte kamp nadert met rasse schreden…

Let goed op! Omdat we naar het buitenland trekken, verschilt de kampdatum dit jaar. We vertrekken op 27 juli en zijn terug op 8 augustus. Hou deze periode dus zeker vrij in je agenda!

Bovendien bestaat (maar dat wisten jullie al) onze jeugdbeweging, KSA De Heikleuters ZUTENDAAL dit jaar 100 jaar. Zeg nu zelf, kunnen we onszelf een mooier cadeau geven dan een twaalfdaagse reis naar de zon?
Voor we kunnen vertrekken moeten jullie en je ouders natuurlijk een heleboel weten en in orde maken. 

Mochten er nog vragen zijn, dan kan je steeds terecht bij de leiding.

Gezondheid en veiligheid
Verzekering
Centen
Schijven maar
Telefoneren
De reisweg
Dagindeling

 

Gezondheid en veiligheid

Natuurlijk doen we er alles aan om al onze activiteiten en uitstappen in alle veiligheid te laten verlopen. Maar ook zelf kan je een heel rotsblok bijdragen aan je eigen welzijn en wel door de instructies van de leiding stipt op te volgen en door je bijvoorbeeld regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème. Ook je t-shirt mag nooit ver uit de buurt zijn.

Maar wat als er toch iemand een schrammetje oploopt of ziek wordt? Dan zal iemand van de volwassen begeleiding helpen. En als het nodig is, dan gaan we even naar de dokter. Maar wie betaald dat? Hoe zit het met de ziekenkas?

KSA betaald op dat moment een eventuele doktersrekening. Bij thuiskomst zullen wij de financiële kant regelen met de ouders, samen met het afhandelen van de verzekeringspapieren, want wij zijn natuurlijke goed verzekerd!

Het enige wat we nodig hebben is een vertrouwelijke medische fiche over de gezondheidstoestand van uw zoon. Vermeld dan zeker indien er bepaalde medicamenten ingenomen moeten worden! De trouwe KSA’er kennen de moeilijke zoektocht naar het telefoonnummer van de huisarts, de bloedgroep en de datum van de laatste tetanusspuit nog wel van de vorige kampen. Verwacht dus een huisbezoek in de loop van de maand juli!

Zorg ook voor je eurocrosskaart.

Verzekering

Door lid te zijn van KSA ben je over de hele wereld verzekerd voor lichamelijke ongevallen, loonsverlies, B.A. en rechtsbijstand.
Via JEKA hebben we een standaard annulatieverzekering.
Deze verzekeringen zijn aanvullend op je eigen verzekering van thuis.
Zeker je Europese ziekteverzekeringskaart aanvragen bij de mutualiteit is verplicht! (kostenloos)

Centen

It’s all about the money!

Onderdak, je eten en drinken, alle toegangsgeld,… Allemaal inbegrepen in het kampgeld. Je ziet, zelfs zonder extra  zakgeld kan je ons kamp overleven.

Maar we zijn natuurlijk niet alleen KSA’ers, daar in het verre Spanje. We zijn ook een beetje toeristen, en dan behoren een ijsje, kaartjes, postzegels en een drankje op een zuiders terras tot de ‘noodzakelijke’ uitgaven. En misschien wil je ook een klein souvenirtje… Dat is dan wel allemaal voor eigen rekening.

In de bus voorzien we gratis enkele gekoelde drankjes, maar voorzie zelf ook wat drinkbaar vocht. De reisweg loopt via Frankrijk en langs de autostrades zijn de drankjes niet goedkoop.

Schrijven maar

Voor wie thuis blijft en ons niet kan missen (liefjes, mama’s, oma’s, opa’s, papa’s) is er de mogelijkheid om met brief of kaart te laten weten dat we nodig leven en ons kostelijk amuseren.

Het spaans voor post is CORREOS. Om een kaartje te sturen heb je in Spanje natuurlijk Spaanse postzegels nodig, het heeft dus geen zin om Belgische mee te nemen. De leiding zorgt ervoor.

Telefoneren

Je hebt een GSM! Fijn zo. Het GSM-netwerk is in Spanje werkt goed, maar het ontvangst is buiten het centrum niet altijd goed. Ook kost het natuurlijk nog steeds handenvol geld.
We scheuren ons even los van het Zutendaalse leven, dus GSM’s hebben we niet nodig!
Kan je het toch niet laten, dan ben je zelf verantwoordelijk voor verlies, diefstal en beschadiging.
Tijdens de activiteiten zijn GSM’s zeker niet toegelaten. 

In noodgeval kunnen ouders altijd beter eerst een SMS sturen naar de bondsleiding, wij nemen dan met jullie contact op.

De Reisweg

De Heenreis draait de kilometerteller ongeveer 1350km verder. Verschillende chauffeurs wisselen mekaar regelmatig af. zodat de reis onder de veiligste omstandigheden kan verlopen.

Ter plaatse beschikken we over een bus met chauffeur. We moeten in ieder geval niet te voet naar Barcelona. We laten ons dus rijden als waren we de koning zelf.

Dagindeling

De dagindeling in Spanje is een beetje anders dan bij ons. Om te kunnen genieten van een aangename koelere ochtend staan we op tijd (dwz. vroeg) op. Na het ontbijt zijn de activiteiten voorzien tot 13u00. Wanneer de keukenploeg voor een afwisselende lunch gezorgd heeft breekt het heetste moment van de dag aan en voorzien we een “siësta”. We proberen dan zoveel mogelijk in de schaduw te vertoeven en écht actief zijn we dan niet. Rustige kringspelen, petanque, kaartspelen, enz behoren dan tot de mogelijkheden. De namiddag duurt tot 19u00. Tussen 19u00 en 20u00 schuiven we de benen onder tafel voor een avondmaal, wederom met de grootste zorg geserveerd door de keukenploeg. Na het eten is het nog even een klein spel en dan slaaptijd. De koelte van de nacht zorgt voor een welgekomen nachtrust.

Advertenties